Zwembadpompen

De zwembadpomp is één van de belangrijkste onderdelen van het zwembad. De zwembadpomp zuigt het water uit het zwembad voor meerdere doeleinden. De zwembadpomp kan worden gebruikt voor de zwembadverwarming maar ook voor het reinigen van het zwembad. Ze zwembadpomp kan worden aangesloten op een zandfilter. Hiernaast kunnen sommige zwembadpompen ook de desinfectie aansturen. 

Wat voor zwembadpomp moet ik hebben?

Bij een zwembadpomp voor filtering van het water met behulp van een zandfilter, is het doel om het zwembadwater binnen maximaal 4 uur rond te pompen. Om de juiste zwembadpomp te kunnen kiezen moet je dus weten wat de inhoud van je zwembad is. Deel het aantal kubieke meters water door het aantal uur dat het water moet worden rondgepompt, dan weet u hoeveel kubiekemeter water de pomp minimaal moet kunnen pompen. Voorbeeld: u heeft een zwembad van 16m3, dan heeft u een zwembadpomp van minimaal 16:4 = 4m3/h nodig. m3/h staat voor het aantal kubiekemeters per uur.

Zwembadpomp kopen

Hieronder een overzicht van alle zwembadpompen die online te koop zijn. Klik op de zwembadpomp voor meer informatie of om de zwembadpomp te bestellen.