Zwembad filters

Zwembadfilters zijn er in een aantal verschillende soorten en maten. De papieren filters, ookwel cartouche filters worden vooral gebruikt bij Intex en Bestway opzet zwembaden. 

Papieren zwembad filter kopen

Hieronder ziet u een overzicht van zwembad filters die online te koop zijn. Klik op een zwembadfilter voor meer informatie en om de zwembadfilter online te kopen.

Gebruik zwembadfilter

Een zwembadfilter wordt gebruikt om grof vuil zoals bladeren, insecten, haren en andere viezigheden uit het zwembad te filteren. Een filterpomp voor Intex of Bestway zwembaden is hiervoor het beste voorbeeld. Deze filterpomp heeft een cartridgehuis waarin de zwembadfilter kan worden gedaan. Het oppervlaktewater uit het zwembad wordt door de filter gepompt en vervolgens terug naar het zwembad geleid. Hierdoor houdt u het zwembad schoon. 

Onderhoud zwembadfilters

De zwembadfilters moeten regelmatig schoon gemaakt worden. Je kunt de filtercartridge uit de cartridgehouder halen en deze afspoelen. Het is echter lastig om de filter goed schoon te maken, daarom moet je na verloop van tijd de zwembad filter vervangen voor een nieuw exemplaar om goed resultaat te blijven behouden. Zwembadfilters zijn daarnaast makkelijker schoon te maken met zwembad filter cleaner.