Chloorgranulaat

Zwembad chloorgranulaat, ook wel chloorpoeder, wordt voornamelijk gebruikt voor de zogenoemde chloorshock / schokbehandeling. De toepassing van zwembad chloorgranulaat zorgt voor een directere aanpassing dan het gebruik van chloortabletten

Chloorshock

Chloorgranulaat is een snel oplossend, gestabiliseerd (organisch) desinfectie en algenbestrijding middel voor zacht en hard water. Chloorshock met chloorgranulaat kan gebruikt worden als eerste dosering bij een nieuw zwembad, als continue dosering om de dag of als shockbehandeling als het zwembadwater ernstig uit balans is. Chloorshock dient o.a. voor: vernietiging van bacteriën en andere micro-organismen die een resistentie opgebouwd hebben tegen de gebruikelijke hoeveelheden chloor. Voorkomen van algengroei. Vernietiging van ongewenste chloraminen (veroorzaker van chloorlucht en oogirritaties).

Hoe moet ik een Chloorschok behandeling geven?

Eerst de pH-waarde controleren en indien nodig bijstellen naar de optimale waarde met bijvoorbeeld zwembad zwavelzuur. Daarna chloorgranulaat toedienen. Het chloorgranulaat altijd eerst oplossen in een emmer lauw/warm water. Hierna (direct) verdelen over de oppervlakte van het zwemwater. Zandfilter gedurende 24-72 uur continu laten draaien.

Chloorgranulaat bestellen

Wilt u een chloorgranulaat bestellen of chloorgranulaat kopen? Hieronder een overzicht van alle verschillende soorten chloorgranulaat die online te koop zijn. Klik op de het granulaat voor meer informatie en om de chloorgranulaat te bestellen.

  • 1